HOLIDAY SCHEDULE @THULEMA SHOWROOM

20. joulukuun 2021

Dear furnishing friend!

At the end of the year our opening schedule is somewhat irregular:
Thu, Dec 23. open 9-14
Fri, Dec 24. closed
Mon-Thu, Dec 27.-30. open only on prior appointment, please call +37256156637 or e-mail us at thulema@thulema.ee
Fri, Dec 31. closed

Happy holidays!

Lue lisää Sulje

Showroom is closed 11 March to 25 April

10. maaliskuun 2021

REFRESHED ON 31. MARCH

Due to the official COVID prevention restrictions in Estonia Thulema’s brick and mortar showroom will be closed from March 11th and remains so at least until April 25th. However, you are welcome to visit our virtual showroom at thulema.ee. Our sales team is available to contact via e-mail or phone Mon-Fri 9-17 as usual.

Lue lisää Sulje

Showroom open only on request from March 1st

1. maaliskuun 2021

Dear visitor!

Due to the rapid spread of COVID-19 in Estonia Thulema showroom remains open only upon prior registration by e-mailing us at thulema@kitmanthulema.ee or calling +372 5615 6637 (Reelika).

We kindly ask you to cover your nose and mouth with a mask when visiting.

Lue lisää Sulje

Showroom open as of May 18th

15. toukokuun 2020

No need to necessarily call beforehand or wave us from the window any more – as of Monday we are officially open again.

In the best interest of everyone’s health let’s go on keeping a friendly 2 metre distance and obey the 2+2 rules, wash hands and disinfect surfaces.

See you!

Lue lisää Sulje

Showroom closed temporarily

16. maaliskuun 2020

UPDATED ON MARCH 30TH

Dear visitor

Due to the COVID-19 pandemic, to protect the health and safety of our employees and customers Thulema’s showroom is temporarily closed until the end of the emergency situation. You are welcome to visit our virtual showroom at www.thulema.ee.

We continue our daily work remotely from home offices. Our working hours are the usual: Mon-Fri 9-17. You are welcome to contact your project manager in Thulema directly or send e-mail to thulema@kitmanthulema.ee.

Production in the factory of Kitman Thulema is continuing and goods are shipped out. Information will be updated in case the conditions change.

Should you have any questions regarding the status of your order, please contact directly your project manager in Thulema or send e-mail to thulema@kitmanthulema.ee.

Yours sincerely

Thulema

Lue lisää Sulje

Joulukuun aukioloajat

11. joulukuun 2017

12. joulukuuta on Thulema salonki avoinna 13-17.

22. joulukuuta suljetaan klo 13.30 ja salonki avataan 2. tammikuuta 2018 säännöllisin väliajoin.

Lue lisää Sulje

Kitman Thulema otti käyttöön uuden ympäristöystävällisen viimeistelyteknologian

17. syyskuun 2015

Käynnistimme elokuussa tuotannossa uuden jauheteknologiaan perustuvan viimeistelylinjan. Uusi teknologia mahdollistaa aiempaan verrattuna useiden merkittävien, laatuun vaikuttavien muutosten tekemisen. Viimeistelyn laatu paranee, yleinen tuottavuus kasvaa ja mikä tärkeintä – yksityiskohtien fosfaatittoman esikäsittelyn ansiosta haitalliset ympäristövaikutukset vähenevät.

Esikäsittelyn tavoitteena on puhdistaa käsitellystä materiaalista kaikki lika, rasva ja hiukkaset ennen viimeistelyä. Lisäksi esikäsittely antaa maalille suotuisan tarttuvuuden ja parantaa viimeisteltävien osien korroosionkestävyyttä. Perinteisesti maalauksen esikäsittelynä sisätiloihin asennettavan huonekalun metalliosiin on käytetty ns. rautafosfatointia, joka oli tähän asti käytössä myös meillä. Se on kuitenkin ympäristölle haitallista, koska se sisältää suuria määriä fosforihappoja eli fosfaatteja. Fosfaatit aiheuttavat vesistöjen voimakasta rehevöitymistä ja siksi EU on kieltänyt niiden käytön esimerkiksi kotitalouksissa käytettävissä pesuaineissa. Rautafosfatoinnin yhteydessä syntyy myös paljon sakkaa, jota on käsiteltävä ongelmajätteenä. Uusi tekniikka ja menetelmä ei sisällä fosfaatteja, myös pesuaineen pinta-aktiivinen aine on täysin biohajoava – näin olemme onnistuneet minimoimaan ympäristökuormituksen.

Uutta teknologiaa käytämme pöytien ja toimistokalusteiden, hyllyjen, koulukalusteiden ja pehmustettujen huonekalujen eri osien tuotannossa.

Uuden viimeistelylinjan otimme käyttöön EAS:n ohjelman ”Suurinvestoijan tuki teollisuusyritykselle” avulla, jonka aikana Kitman Thuleman tuotantoteknologiaan investoitiin 3,24 miljoonaa euroa, josta tuki muodosti 800 000 euroa, loput olivat omaa rahoitusta.

Lue lisää Sulje